Hur vi jobbar
0416-196 25 mån-fre 0730-1600

Hur vi jobbar

 

Ericas Kram Inledningstext
Kundservice
Vi värdesätter relationen till våra kunder och erbjuder en hög personlig närvaro och servicegrad för att upprätthålla de krav som efterfrågas. Vi lägger stort fokus på, och har som mål, att våra kunder ska uppleva en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Med hjälp av många års branscherfarenhet och kompetensutveckling erbjuder vi något mer än bara produkter-Kunskap!
Tillgänglighet är en viktig faktor, vi har personlig kundservice under kontorstider och vår webbportal är öppen dygnet runt, året om. Det ska vara enkelt att handla hos oss!
Vill du bli återförsäljare eller är intresserad av ett storkundsupplägg är du välkommen att kontakta oss.
Inköp / Sortiment
En arbetsdag på Agri Center Sverige är väldigt varierande. Att skapa och underhålla en god relation med kunder och leverantörer, ha örat mot rälsen är en självklarhet för att ha rätt underlag i beslutsprocessen. Administrativt arbete varvas med möten och förhandlingar med leverantörer. I arbetet ingår även att kartlägga och utveckla sortimentet, ansvara för prissättningen och kampanjer för att kunna erbjuda kunderna kvalitativa produkter med attraktiva prisbilder. Att vara ekonomiskt och analytiskt sinnad och tänka lönsamhet är något som tillhör vardagen. Det gäller att ligga steget före och förutspå vart marknaden är på väg och vad som efterfrågas för att möta den alltmer tuffa konkurrensen om konsumenterna.
Lager
Vi är ett väletablerat grossistbolag med eget lager där vi lagerför större kvantiteter av produkter för att kunna möta efterfrågan efter säsong. Vårt lager är runt 3 000kvm och innefattar 1 200 pallplatser. Varje år skickar vi ca 4 000 sändningar med förnödenheter till återförsäljare runt om i landet. Lagret arbetar efter fasta rutiner och kontroller för att plock och pack ska fungera väl för en snabb och smidig leverans. Vi genomför rullande inventering och kontrollerar lagersaldon kontinuerligt för att säkerställa tillgängligheten och för att minimera restorders.
Vi samarbetar med välkända transportörer och har även egna lastbilar för direktleverans om det krävs.
Marknad
Planering, kampanjer, utskick och kommunikation är några av de många områdena som rör marknad. Det är här vi producerar allt innehåll till vår webbsida, tryckmaterial och kommande händelser såsom mässor, träffar etc. Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och är uppdaterade med produktdatablad och relevant information som rör våra återförsäljare. 
Sälj
Vår tyngdpunkt ligger på ett väl fungerande sortiment av väletablerade varumärken och dokumenterat erkända produkter. Sortimentet är noga avvägt för att du ska få en så komplett produktportfölj som möjligt.I vårt nischade sortiment fokuserar vi på bra produkter som förbättrar djurens livskvalite, producentens produktion och våra återförsäljares ekonomiska resultat. Vi hjälper dig att hitta det sortiment som är anpassat för just din verksamhet och ger dig även förslag på hur du kan utveckla ditt sortiment. Vi arbetar gemensamt och mot våra uppsatta mål och vi strävar hela tiden mot en win-win situation för oss och våra kunder och för att driva försäljningen framåt.
Återförsäljare
Vi har återförsäljare runtom i landet från norr till söder. Det är företagare som driver både mobila butiker och traditionella fasta butiker. Det som de alla har gemensamt är att det är drivna människor som har rätt fokus på kund, branschen och kundservice. När man är återförsäljare för Agri Centers sortiment har man en rad olika förmåner.Förutom en attraktiv prislista har man tillgång till vår webbportal där du kan handla när du vill, både från datorn, surfplattan och mobilen, allt för att förenkla din vardag. Som inloggad återförsäljare ser du dina avtalspriser och kan ta del av inköpskampanjer och andra aktuella händelser. Här hittar du även säkerhetsdatablad och annan teknisk information du kan behöva.